O Nama

O PČELARSTVU APITRADE

Poljoprivredna zadruga Pčelarstvo Apitrade nalazi se u Hreljinu, Primorsko-goranskoj županiji, Općina Bakar, na raskrižju puteva Zagreb-Crikvenica. U našoj županiji jedina smo Zadruga koja se bavi isključivo proizvodnjom proizvoda od meda. 

Godišnje otkupljujemo od 25 do 30 tona svih vrsta meda od stalnih kooperanata, odnosno pčelara, iz cijele Hrvatske. Od osnivanja do danas okupili smo sedam zadrugara kao i desetak stalnih kooperanata. Plasman ostvarujemo kroz hotelsko – turističke organizacije, trgovine hrvatskih suvenira i delikatesa te ekskluzivne vinoteke. Djelatnost temeljimo na proizvodnji vlastitog meda, otkupu meda, proizvodnji proizvoda od meda te promicanju pčelarstva i proizvoda od meda.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak: 08-12 h

Utorak: 08-12 h

Srijeda: 08-12 h

Četvrtak: 08-12 h

Petak: 08-12 h

Subota & Nedjelja: Po dogovoru

 

 

 

 

 

PROIZVODNJA

Svojim proizvodnim kapacitetima u mogućnosti smo godišnje preraditi 100 t meda te proizvesti 12 000 litara Medice (likera od meda), te 15 000 litara Octa od meda. Med koristi kao osnovna sirovina u proizvodnji finalnih, visokokvalitetnih proizvoda. Otpada u našoj proizvodnji nema jer se med kao sirovina u potpunosti iskoristi. Posjedujemo 150 pčelinjih zajednica, a nudimo i otkup meda od koooperanata iz cijele Hrvatske

 

 

 

 

 

NAŠE KOŠNICE

Naš pčelinjak sastoji se od LR košnica postavljenih na konstrukcije prikolica sa pčelinjim zajednicama vrste kranjska (Carnica). Prema potrebi u različito doba godine pčelinje zajednice selimo prema paši. Trenutno u Zadruzi imamo okupljeno 150 pčelinjih zajednica na zajedničkom pčelinjaku u Hreljinu.

POGON ZA PROIZVODNJU OCTA

Octara – prostor za proizvodnju octa od meda. Mješavina meda, vode uz dodatak kvasca prirodnim postupkom u kontroliranim uvjetima prelazi u ocat. Dugotrajnim stajanjem postiže se izuzetna kvaliteta i okus.

POGON ZA DESTILACIJU

Destilerija se koristi za destilaciju “vina” od meda čime dobivamo rakiju od meda koju koristimo kao bazu za proizvodnju likera. Takvim postupkom naša Medica je jedinstvena okusom jer se kao baza koristi isključivo med uz dodatak propolisa i aromatičnih biljaka.

POGON ZA PUNJENJE I PAKIRANJE MEDA

Pogon za punjenje meda, ili punionica meda, je uređaj koji se koristi za automatsko punjenje staklenki s medom. Korištenje pogona za punjenje meda olakšava i ubrzava proces pakiranja meda, smanjuje potrebu za ručnim radom i povećava učinkovitost proizvodnje. Prostor za punjenje i skladištenjem meda u idealnim uvjetima. U radu koristimo samo materijale i opremu od nehrđajućeg čelika (inox). Punionica je pod veterinarskim i sanitarnim nadzorom.

NAŠA PUNIONA